recept: Kijevi pulykamell, Kifőzde
Kijevi pulykamell
(Kijevi jércemell)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 vastag szelet filézett pulykamell (vagy négy csirkemell),
20 dkg reszelt trappista,
5 dkg vaj,
tojás, liszt, tej, prézli a panírozáshoz,
só vagy ételízesítő, gyömbér, tárkony, zsír



A megsózott mellekre ´zsebet´ vágunk, és megtöltjük a vajban kikevert, sóval, fél mokkáskanál gyömbérrel és tárkonnyal ízesített reszelt háromnegyed résznyi sajttal.
Lisztben, tojásban, prézliben kipanírozzuk, és bő zsírban mindkét oldalát kisütjük.
Vegyes körettel, krumplipürével vagy rizibizivel tálaljuk, a maradék sajttal a hús tetején. Fejes salátával a legfinomabb.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: krumplipüré
 rizibizi
 fejessaláta
 panírozás

Forrás: Az eredetit 2002. nyarán ettem a badacsonyi Liba vendéglőben.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.17. Utoljára frissítve: 2009.03.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:55:24 - 2.08)
Hozzászólások:

Sancho (2011-02-17 20:02:00):
Elnézést... Mi lesz a sajt többi részével?

Kifőzdés (2011-02-18 08:46:00):
Jaj, bocsi, lefelejtettem... A maradék sajt a hús tetején landol tálaláskor.

Megjegyzés a recepthez