Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 vastag szelet filézett pulykamell (vagy négy csirkemell), 20 dkg reszelt trappista, 5 dkg vaj, tojás, liszt, tej, prézli a panírozáshoz, só vagy ételízesítő, gyömbér, tárkony, zsír |
A megsózott mellekre ´zsebet´ vágunk, és megtöltjük a vajban kikevert, sóval, fél mokkáskanál gyömbérrel és tárkonnyal ízesített reszelt háromnegyed résznyi sajttal. Lisztben, tojásban, prézliben kipanírozzuk, és bő zsírban mindkét oldalát kisütjük. Vegyes körettel, krumplipürével vagy rizibizivel tálaljuk, a maradék sajttal a hús tetején. Fejes salátával a legfinomabb. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.
|
Elnézést... Mi lesz a sajt többi részével?
Jaj, bocsi, lefelejtettem... A maradék sajt a hús tetején landol tálaláskor.